Piknik rodzinny

2017 rok to 400-lecie powstania Zakonu Pijarów i 250 rocznica kanonizacji założyciela św. Józefa Kalasancjusza – patrona naszej fundacji. Z tej okazji Ojcowie Pijarzy, Fundacja Krąg Przyjaciół Dziecka, Stowarzyszenie "Parafiada", Pijarskie Szkoły w Warszawie i Pijarskie Przedszkole organizują 9 września 2017 roku piknik rodzinny pod hasłem " Perelta de la Sal- Rzym -Warszawa" przy ulicy Gwintowej 3 na terenach przylegających do Fortu Augustówka.

Imprezę rozpoczynamy, krótką modlitwą o godzinie 10:30. W programie obchodów odbędzie się Spektakl Pijarskiej Dziecięcej Grupy Teatralnej - "Kalasancjusz święty pedagog", wmurowanie "kamienia węgielnego" pod budowę nowego obiektu edukacyjno-sportowego i piknik rodzinny animowany przez "Folwarski Event Group". Tematem pikniku są trzy kultury, hiszpańska (miejsce pochodzenia Kalasancjusza), włoska- miejsce, gdzie działał Kalasancjusz i założył pierwszą szkołę publiczną oraz kultura polska. Przewidziane są pokazy taneczne, zabawy, konkursy, stoiska gastronomiczne oraz atrakcje, dzięki którym będą mogli Państwo pomóc poprzez zabawę wesprzeć naszą działalność - aukcja i charytatywna loteria fantowa. W loterii przewidziano atrakcyjne nagrody oraz nagrody specjalne (rowery) i nagrodę główną - Weekend w SPA dla dwóch osób o wartości 1100 zł. Dochód z loterii i aukcji będzie przekazany na budowę szkoły. Wśród przedmiotów podarowanych na aukcję znalazły się m. in. broszka pani Premier i koszulki sportowców z autografami. Zabawę zaplanowano do godziny 17:00

Regulamin loterii fantowej