Aktualności

• Komisja konkursowa Ogólnopolskiego Konkursu Gramatycznego im. ks. Onufrego Kopczyńskiego wyłoniła laureatów i finalistów tegorocznej VII edycji konkursu. W kategorii szkoła podstawowa uczniowie mogli zdobyć 62 punkty za poprawne rozwiązanie całego testu. Uzyskanie co najmniej 50 punktów gwarantowało przyznanie uczestnikowi tytułu finalisty. Zdobywca co najmniej 56 punktów otrzymywał tytuł laureata. Wyłoniono 5 laureatów i 19 finalistów.
    Test dla gimnazjalistów okazał się dla uczestników wyjątkowo trudny. Za poprawne rozwiązanie całego arkusza można było uzyskać 48 punktów. Zgodnie z regulaminem tytuł laureata przysługiwał za zdobycie 44 punktów. Żaden uczestnik nie przekroczył tego progu. Natomiast tytuł finalistki otrzymało 6 uczes...

• Z początkiem nowego roku wchodzimy w okres rozliczeń podatkowych. Od lat dzięki wsparciu naszych darczyńców i osób przekazujących 1% podatku możemy realizować nasze cele.

Zebrane Fundusze pozwolają nam dofinansować leczenie, rehabilitację i zakup sprzętu rehabilitacyjnego. Wsparcie świetlic środowiskowych, szkół i placówek dydaktycznych zwiększa szanse dzieci na prawidłowy rozwój i niesie radość. Abyśmy mogli działać, w tym roku także potrzebujemy Twojego wsparcia. Więcej informacji znajdziesz tutaj

• Radosnych Świąt Wielkanocnych wypełnionych nadzieją budzącej się do życia wiosny i wiarą w sens życia. Pogody w sercu i radości płynącej z faktu Zmartwychwstania Pańskiego, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego "Alleluja" życzy Zarząd Fundacji Krąg Przyjaciół Dziecka.