Aktualności

• 11 maja br. w siedzibie organizatorów – Fundacji Krąg Przyjaciół Dziecka im. św. Józefa Kalasancjusza i Szkoły Podstawowej Zakonu Pijarów im. o. Onufrego Kopczyńskiego odbyło się uroczyste podsumowanie VIII Ogólnopolskiego Pijarskiego Konkursu Gramatycznego im. ks. Onufrego Kopczyńskiego.
    Po powitaniu zgromadzonych gości przez prezesa fundacji o. Bogdana Dufaja, głos zabrała  pani Renata Makawczyk -koordynatorka konkursu. W tegorocznej edycji spośród 196 uczniów walcząych o laur zwycięstwa wyłoniono 5 laureatów i 20 finalistów w kategorii szkół podstawowych oraz 6 laureatów i 14 finalistów w kategorii gimnazjum. Organizatorzy przekazali szczególne gratulacje na ręce nauczycieli i uczniów szkół, które zdobyły kilka wyróżnień.
    Ko...

• Spośród uczestników finału VIII Ogólnopolskiego Konkursu Gramatycznego im. o. Onufrego Kopczyńskiego komisja konkursowa wyłoniła laureatów i finalistów tegorocznej edycji konkursu. W kategorii szkoła podstawowa uczniowie mogli zdobyć 62 punkty za poprawne rozwiązanie całego testu. Uzyskanie co najmniej 50 punktów gwarantowało przyznanie uczestnikowi tytułu finalisty. Zdobywca co najmniej 56 punktów otrzymywał tytuł laureata. Wyłoniono 5 laureatów i 20 finalistów. Test wielokrotnego wyboru dla gimnazjalistów okazał się wyjątkowo trudny. Za poprawne rozwiązanie całego arkusza można było uzyskać 45 punktów. Regulamin przewiduje przyznanie tytułu laureata za zdobycie 41 punktów, zaś tytułu finalisty za uzyskanie 36 punktów. W świetle wyników...

• Przekaż 1% podatku na rzecz Fundacji Fundacja „Krąg Przyjaciół Dziecka” im. św. JóżefaKalasancjusza.

Fundusze na prowadzenie działalności  statutowej Fundacji pochodzą głównie z kampanii 1% podatku dochodowego, darowizn firm i osób prywatnych - bez Państwa pomocy nie byłoby to możliwe. Bardzo dziękujemy i zachęcamy aby i w tym roku przekazywać 1% podatku na naszą Fundację- wystarczy wpisac nr KRS 0000120773.

Poniżej znajduje się link do wersji programu PIT 2017 dedykowanej naszej Fundacji, który należy pobrać i zainstalować na komputerze

1. Wersja do pobrania dla systemu MS Windows: http:/...