Zostań Przyjacielem Wisły

20 czerwca  uczniowie klas drugich Pijarskiej Szkoły Podstawowej uczestniczyli warsztatach wiślanych na wodzie oraz brzegu rzeki, a także warsztatach ekologicznych pod hasłem "Zostań Przyjacielem Wisły". Uczniowie zdobyli wiedzę na temat Wisły - jej walorów, zagrożeń, poznły faune i forę oraz zasady bezpieczeństwa nad wodą. W ramach warsztatów ekologicznych dzieci zbierały śmieci nad brzegiem, a z uzyskanych surowców zbudowali tratwy, które później wzięły udział w wyścigu. Wspaniała słoneczna pogoda także zabawom ruchowym prowadzonym przez pracowników The Little Gym Wilanów. Zwieńczeniem dnia było wspólne śpiewanie piosenek żeglarskich przy grillu. Projekt został zorganizowany w ramach obchodów 2017 Roku Rzeki Wisły, przy wsparciu Fundacji Rok Rzeki Wisły, wolontariuszy i Biura Marketingu Miasta Urzędu m.st. Warszawy

Projekt współfinansuje: URZĄD M.ST. WARSZAWY
                                               Biuro Marketingu Miasta (MM)

Znalezione obrazy dla zapytania biuro marketingu miasta warszawy logo